Ίος

Η Ίος ανήκει στις Κυκλάδες και είναι ανάμεσα στην Νάξο, Σίκινο και την Σαντορίνη. Από το πλοίο που μπαίνει στο λιμάνι η Ίος μαγνητίζει και προκαλεί να την ανακαλύψετε. Είναι ένα νησί για όλες τις ηλικίες και ό,τι επιθυμείτε μπορείτε να το έχετε : από τα πολλά πάρτυ που κρατάνε μέχρι το πρωϊ ως την απόλυτη ησυχία.

Την μέρα έχετε επιλογή από πολλές παραλίες. Οι κοντινές είναι Κολιτσάνι, Μυλοπότας, Γιαλός και Κουμπάρα, στις οποίες φτάνετε με ατομική ή δημόσια συγκοινωνία. Πιο μακρινά θα βρείτε Μαγγανάρι, Ψάθη, Αγία Θεοδότι, Πάπα και πάρα πολλές μικρές παραλίες, που μπορείτε να πάτε ή με λεωφορείο ή με δικό σας μέσο.

Στην Ίο δεν υπάρχουν μόνο διασκέδαση και πανέμορφες παραλίες, αλλά και αρκετά αξιοθέατα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον πρωτοκυκλαδικό οικισμό <Σκάρκος> στο Κάμπο, τον πιο αρχαίο στις Κυκλάδες. Πολλά από τα ευρήματα είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Δημαρχείο της Ίου. Στο δρόμο από το Λιμάνι στην Χώρα θα βρείτε τμήματα του Αρχαίου Τοίχους της πόλης της Ίου. Αξίζει να επισκεφτείτε το Φάρο στην είσοδο του λιμανιού, που επισκευάστηκε στο 2005.

Στην βόρεια πλευρά της Ίου είναι ο Τάφος του Ομήρου και το Παλαιόκαστρο. Από εκεί μπορείτε να δείτε πολλά νησιά γύρω – γύρω, την Πάρο, τη Νάξο, τα Κουφονήσια κτλ.
Ψηλά από τη Χώρα της Ίου είναι το Αμφιθέατρο Οδυσσέας Ελύτης με πανέμορφη θέα και στο οποίο το καλοκαίρι φιλοξενούνται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
Το καλοκαίρι γίνονται και αρκετά πανηγύρια.

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Ίου.

 
 
Ελισάβετ, Μιχάλης, κ Καλλιόπη και κ. Μιχάλης, Αγαπητοί μας φίλοι, δε θα ξεχάσουμε ποτέ ότι κάνατε για εμάς και την οικογένεια μας. Είναι δύσκολο με λογια να εκφράσουμε τα αισθήματά μας. Σας έχουμε όλους στην καρδιά μας και σας περιμένουμε στις Βρυξέλλες!
Iris - Christos, Brussels
Kolitsani View Ξενοδοχείο
Διεύθυνση: Χώρα, Ίος
ΤΚ 840 01, Κυκλάδες
Τηλ: +30 22860 91061
Fax: +30 22860 92261
e-mail: kol-view@otenet.gr

Privacy Policy
MHTE 1144K112K0702600